Tipsene som gir deg billig bensin

Postet av: Admin

De høye bensinprisene i Norge har nok irritert oss alle en eller annen gang, vi må nok også bare innse at drivstoffprisene ikke kommer til å bli noe lavere i årene som kommer. Det er ikke mye vi som forbrukere og bilister får gjort med dette, annet enn å benytte seg av de få triksene som finnes for å få billigere bensin. For det finnes faktisk noen lure triks vi kan benytte oss av for å få billigst mulig bensin. 

Den første metoden er å benytte seg av et bensinkort som betalingsmiddel hver eneste gang du fyller tanken. Med dagens moderne bensinkort er det faktisk mulig å spare over 85 øre på hver eneste liter du fyller. Dette alene kan gi deg besparelser på flere tusen kroner årlig om du er en aktiv bilist. Har du ikke allerede skaffet deg et bensinkort anbefaler vi at du gjør dette. Det er gratis å søke og gratis å bruke et bensinkort. Du finner en oversikt og omtaler av de bensinkortene vi anbefaler i menyen til venstre i denne artikkelen. Det bensinkortet som kommer aller best ut er 365Privat fra Danske Bank. Med dette kortet kan du få over 85 øre rabatt per liter bensin du fyller hos Esso. Et annet godt bensinkort er Flexi Visa fra Santander som gir deg en fast drivstoffrabatt på 4%. Det fine med dette kortet er at det gir deg den samme rabatten uansett hvilke kjede du fyller hos.

Det andre tipset, som er litt mindre kjent er å fylle bensin til "rett tid" i uken. Du har sikkert lagt merke til at bensinprisene varierer mye uken gjennom. Den kan noen steder svinge over en krone fra dag til dag. Det finnes faktisk et "system" i denne prisgaloppen. Hver mandag sendes det nemlig ut nye listepriser på bensin og diesel til alle stasjonene rundt om i landet fra produsentene. Hver enkelt stasjon nullstiller så sin forrige pris til den nye listeprisen. Dette skjer som regel rundt mandag formiddag og det er derfor man ofte ser et prishopp på mandager. Det som så ofte skjer er at de lokale stasjonene begynner med en priskrig seg i mellom. Stasjon A senker prisen med noen øre, stasjon B svarer med enda noen øre ned. Denne priskrigen blir ofte støttet sentralt av de store kjedene. Utover i uken faller prisene jevnt og trutt og man vil finne den billigste bensinen søndag eller mandag morgen. Når de nye listeprisene blir sendt ut nullstilles priskrigen og hele runddansen begynner på nytt. Kombinerer man bruken av et bensinkort med å fylle bensin på søndager kan man spare flere tusen kroner i året på drivstoff alene.

Billig bensin