Hvor mye kan man spare med et bensinkort?

Postet av: Admin

De fleste er nok klar over at det er penger å spare ved å benytte seg av et bensinkort som betalingsmiddel, men hvor mye kan man faktisk spare med et slikt rabattkort for bensin? De siste årene har bensinprisen steget jevnt og trutt, samtidig har også rabattordningene på de forskjellige bensinkortene blitt mye bedre. For ikke mange årene siden var man heldig om man fikk 10 til 20 øre rabatt per liter drivstoff, med dagens bensinkort er det faktisk mulig å få så mye som 80 øre rabatt per liter bensin eller diesel man fyller. Med slike rabattordninger kan man fort spare en god del penger i året på å være smart å benytte seg av et bensinkort.

Så til spørsmålet om hvor mye man faktisk kan spare i året med et bensinkort. Her velger vi å bruke 365Privat bensinkortet som utgangspunkt. Med dette kortet får du en fast rabatt på 2% på drivstoff uansett hvilke kjede du fyller hos. Fyller du hos en Esso-stasjon får en cashback på 3,65% + 34 øre ekstra i rabatt per liter i tillegg til den prosentvise rabatten. Bruker vi en tenkt literpris på 14kr som eksempel blir den totale rabatten 85 øre per liter bensin. Kjører du en bil av middels størrelse er det vanlig å fylle 50 liter på tom tank. 50 x 0.85kr = 42.50kr. Du sparer med andre ord 42,50 kr per tank du fyller om du bruker 365Privat som betalingsmiddel. Hvor mye du spare i året kommer selvsagt an på hvor mye du kjører, hvor mange biler du har å fylle og ikke minst hvor mye bensin bilen din bruker per mil. Et forsiktig anslag på 2 fyllinger i måneden gir en månedlig rabatt på 85kr, per år utgjør dette 1020 kr spart. Kjører du mer, eller har flere biler i husholdningen, kan vi øke antall tankninger til 4 i måneden. Besparelsen øker da til 2000 kr i året.

Konklusjonen må være at ved å benytte seg av et bensinkort kan man oppnå gode besparelser både for de som bruker bilen lite, og for de som kjører mye. Det er også verd å nevne at et bensinkort et gratis å skaffe seg, samt gratis å bruke. For den disiplinerte brukeren som betaler hele det skyldige før den rentefrie perioden utløper vil et bensinkort gi deg mange fordeler og ingen skjulte kostnader. 

Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16 929

Spar penger med bensinkort